Bezoekers

18 april 2014 - Berglarenschool, Gemert

Groep 4 is op bezoek geweest:

"We werden hartelijk ontvangen waarna we in 2 groepen een rondleiding kregen. De kinderen vonden het reuze interessant en hebben vooral genoten van het aaien en oppakken van de jonge dieren. Het was geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk zijn we volgend jaar weer welkom.

Heel hartelijk bedankt namens alle kinderen en leerkrachten van groep 4!!!!!!"

12 maart 2014 - Daltonschool, Beek en Donk

(door Piet van der Linden)

In het kader van de Daltondag hebben alle kinderen van Daltonschool ’t Otterke zich kunnen opgeven voor verschillende workshops in Beek en Donk. Twee groepen hebben op woensdag 12 maart ’s ochtends een bezoek gebracht aan het dierenpark.

De eerste groep van zes kinderen arriveerde om negen uur en is vol ijver aan de slag gegaan met het knuffelen en wat voeren van de dieren. Natuurlijk waren de jonge geitjes favoriet, maar de moedergeiten werden niet vergeten.

Ze hebben de jonge Wallaby kunnen zien, want omdat het weer zo lekker was kwam die even uit de buidel kijken waar die drukte wel niet vandaan kwam.

Daarna waren de konijnen aan de beurt om verwend te worden. De kippen en eekhoorns kregen veel belangstelling, en enkele kinderen wilden ook wel even bij de cavia’s.

Eefje, de pony, kwam zeker aan haar trekken, en de koningsduiven lieten zich graag trakteren op wat water.

De resterende vrije minuten werden uitgebreid besteed aan de Berenfamilie. Voldaan ging de eerste groep terug naar school.

De tweede groep was iets groter en er zaten ook wat jongens bij. Het  programma werd op dezelfde wijze afgewerkt als bij de eerste groep. Om half twaalf moest de jeugd weer terug naar school voor de volgende workshop. Nadat iedereen de handen gewassen had en de schoenen gepoetst, hebben we afscheid genomen van deze enthousiaste kinderen en hun begeleiders.